Noaks Ark Stockholm | Familjer & barn
301
page-template-default,page,page-id-301,page-child,parent-pageid-246,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Familjer & barn

Noaks Ark i Stockholm erbjuder samtal och stöd för familjer där barn, tonåringar eller föräldrar är hivpositiva. Vi ordnar regelbundet utflykter och sammankomster och på somrarna har vi kollo under ett par veckor.

Familjer där barnen är friska och föräldrarna hivpositiva kan få särskilt stöd.

Familjestöd

Noaks Ark erbjuder stöd av olika slag till familjer där någon har hiv. Det kan vara praktisk hjälp, information, rådgivning, stödsamtal eller psykoterapi.

Förälder

Är du hivpositiv förälder kan du vända dig till oss om du vill ha stöd i din föräldraroll eller om du vill ha hjälp att prata med ditt barn om hiv. Du kan också få kontakt med andra föräldrar i liknande situation.

Grupp för gravida och föräldrar

I gruppen delar vi erfarenheter av att vara förälder där hiv finns med i bilden. Gruppen riktar sig till dig som redan har barn eller är gravid. För frågor kontakta Erica Kanon på 08-700 46 02 eller erica.kanon(at)noaksark.org.

Grupp för adoptivföräldrar till barn med hiv

Noaks Ark Stockholm startade 2012 en grupp för föräldrar till adoptivbarn med hiv. Vi försöker träffas några gånger per år för att utbyta erfarenheter, umgås och träffa andra i samma situation. För mer info ring 08-700 46 00.

Ungdomsgruppen

I ungdomsgruppen umgås vi och diskuterar saker som är viktiga för oss, men framförallt så har vi kul tillsammans. Alla tjejer och killar mellan ca 18 och 30 år och som lever med hiv är välkomna. Ungdomsgruppen är ett samarbete mellan Noaks Ark Stockholm och Posithiva Gruppen.

För mer info om ungdomsgruppen:
Noaks Ark: Erica Kanon: 08-700 46 02 alt. erica.kanon(at)noaksark.org. Posithiva gruppen: Daniel, ung(at)posithivagruppen.se

Barn/ungdom

Har du en förälder med hiv och behöver information, råd och stöd eller bara behöver prata om din situation, är du välkommen till oss.

Ungdom

Är du ung och har hiv och vill ha stödsamtal eller psykoterapi kan du höra av dig till oss. Du kanske vill prata om sex, relationer, eller om din livssituation där hiv finns med som en del.

Syskon/kompis

Även du som har syskon eller kompisar som är hivpositiva kan vända dig till oss. Du får kunskaper om hur hiv smittar och inte smittar och kan få svar på dina övriga frågor och funderingar.

Familjeläger

Vi arrangerar ett familjeläger under några dagar varje år. Lägret vänder sig till familjer där någon, eller flera har hiv. Syftet är att deltagarna skall få mer kunskap om hiv och att kunna prata öppet om hiv under lägervistelsen samt att avdramatisera och visa att det går att prata om hiv. Ett syfte är också att kunna träffa andra i liknande situation och ha det roligt tillsammans. Vi bor fint, umgås, leker och äter gott. Familjelägren brukar vara mycket uppskattade av både barn och föräldrar. Ni är varmt välkomna!

Övriga familjeaktiviteter

Tillsammans med familjer gör vi varje år en utflykt till Kolmården i juni. Inför julen bjuder vi in till en pysselkväll. Aktuella datum.
Här kan du läsa om vår senaste utflykt till Kolmården!

För mer info om familjefrågor:

08-700 46 00.